Wokmix

Nu har jag precis fryst in 1,2 kg blandade grönsaker, som jag bland annat använder som wokmix. Jag hade några fina tomater (egenodlade förstås)  som inte hittat ner i magen än, så dem fryste jag hela. Det är så enkelt att ta fram någon tomat och bara slänga ner i någon puttrande gryta. Efter par minuter i grytan, drar jag av tomatskinnet. Sedan hackar jag bara runt lite i grytan, så är tomaterna i lagom bitar.

Det kanske inte alltid är så lönsamt att odla och skörda själv. Man lägger ner rätt så mycket energi i det. Men det är å andra sidan otroligt tillfredställande att kunna odla något från frö till bord. Inte bara skörden… utan även resan dit. 🙂

Wokmix bestående av egenodlade bönor, purjo, små morötter och squash.

Egenodlade ”kvisttomater” på väg in i frysen.

Om Anja

Jag är blomtokig, galen i svamp, djur och natur. Att odla mina egna grönsaker är bland det mest tillfredsställande jag vet. Men jag hatar att klippa gräs. :-P Jag är en lyckligt gift tvåbarnsmor med en hund, fyra katter och en damm full av liv. På fritiden driver jag webbutiken WedShop tillsammans med min man, där vi bland annat säljer floristmaterial.
Det här inlägget postades i Trädgård. Bokmärk permalänken.