Sådd, del 1

Jag är fruktansvärt sen med sådden i år. Jag har haft så mycket att göra, så jag bara inte orkat bry mig. Men nu när det spritter av gröda överallt, så börjar det klia i mina gröna fingrar.

Jag har naturligtvis inte kunna hålla mig från att handla fröer på nätet i år, fast jag har kvar massor med fröer från förra året. De senaste åren har jag beställt från Impecta och Rara Växter. Och det gjorde jag i år också. Men jag har funnit en ny pärla bland nätbutikerna och det är Sneckenströms Ekohandel. De var hemskt snälla och beställde hem från av ormgurka, eftersom de inte längre gick att köpa hos Impecta. Jag köpte lite andra intressanta fröer därifrån också, bland annat en lila(!) tomat, som kallas för purpurtomat. Det är en helt ny tomat som är korsad med lejongap och som sägs vara dubbelt så nyttig som vanlig tomat. Jag är så spänd på purpurtomaten! Jag har fått tillåtelse av Sneckenströms Ekohandel att visa en bild på denna spektakulära tomat! Tack så mycket! 🙂

Idag har jag sått: kumato (svart tomat), cocktailtomat, paprika – dessa från grönsaker jag köpt i mataffären. 3 sorters slanggurka, ormgurka, bifftomat, purpurtomat, vit och svart lejongap, squash, butternut-pumpa och halloweenpumpa.

Jag kommer att så en hel del mer… Både i kruka och på friland. Jag får berätta mer om det sedan. Ha en skön Kristi Himmelfärdshelg!

 

Om Anja

Jag är blomtokig, galen i svamp, djur och natur. Att odla mina egna grönsaker är bland det mest tillfredsställande jag vet. Men jag hatar att klippa gräs. :-P Jag är en lyckligt gift tvåbarnsmor med en hund, fyra katter och en damm full av liv. På fritiden driver jag webbutiken WedShop tillsammans med min man, där vi bland annat säljer floristmaterial.
Det här inlägget postades i Trädgård, Växthus. Bokmärk permalänken.