Månadens läsare

Idag landade ett färskt exemplar av min favorittidning Allt om Trädgård (nr 11, Augusti 2011) i min brevlåda. På sidan 16 finns jag med, i egenskap av ”Månadens läsare”.
Så här lyder intervjun:

Berätta om din trädgård!
-Den är på 1000 kvm och ser lite ut som en engelsk park, blandat med barnleksaker, en köksträdgård med odlingslådor, ett växthus och en stor damm med ett vattenfall och rosa näckrosor.

Vilka är dina favoritgrönsaker att odla?
-Mangolden ”Bright Lights” för att den är snygg, god, lättodlad och inte får någon ohyra.
Och rosenbönor med sina blommor är ett vackert inslag i köksträdgården. I växthuset är favoriten ormgurka (Trichosantes cucumerina), som får ca 30-40 cm långa frukter med ljusgröna ränder och roliga blommor som krullar sig.

Är dina barn också intresserade av trädgård?
-Ja! Vi har gjort varsin liten rabatt till dem bredvid lekstugan. När vi åker till plantskolan får de varsin hundring att handla växter för som de planterar i sina rabatter. Min 5-åriga dotter är blomtokig och plockar alla fina blommor i trädgården och ger till mig.

Vilket är ditt bästa trädgårdstips?
-Att ha en rishög i trädgården, då får du in igelkottar. Och bygg en damm, det är en oas för många djur. Vi har massor av grodor i dammen som sjunger så vackert i april när de parar sig. Fåglarna och våra katter dricker också vatten där.

Om Anja

Jag är blomtokig, galen i svamp, djur och natur. Att odla mina egna grönsaker är bland det mest tillfredsställande jag vet. Men jag hatar att klippa gräs. :-P Jag är en lyckligt gift tvåbarnsmor med en hund, fyra katter och en damm full av liv. På fritiden driver jag webbutiken WedShop tillsammans med min man, där vi bland annat säljer floristmaterial.
Det här inlägget postades i Trädgård, Växthus. Bokmärk permalänken.