Kantarellsmör


För att göra himmelskt gott kantarellsmör som passar till toast/varma mackor, grillat, kokta grönsaker, färskpotatis och vad man nu kan hitta på att äta till, behöver man:

  • Smör eller bordsmargarin
  • Ett par små kantareller
  • Salt

Man behöver ungefär samma mängd kantareller som vitlök när man gör vitlökssmör. Det behövs alltså inte så mycket, eftersom råa kantareller är ganska starka och peppriga i smaken. Pressa kantarellerna i en vitlökspress, blanda med önskad mängd smör/margarin och salta efter smak.

Kantarellsmör är en hit att göra i början av säsongen, när man kanske bara hittar några få små och det inte räcker till en sås eller stuvning. Vi hade premiär på färskt kantarellsmör på midsommarafton. Fem pluttiga kantarellbebisar räckte till kantarellsmör för ungefär tio personer.

 

 

Om Anja

Jag är blomtokig, galen i svamp, djur och natur. Att odla mina egna grönsaker är bland det mest tillfredsställande jag vet. Men jag hatar att klippa gräs. :-P Jag är en lyckligt gift tvåbarnsmor med en hund, fyra katter och en damm full av liv. På fritiden driver jag webbutiken WedShop tillsammans med min man, där vi bland annat säljer floristmaterial.
Det här inlägget postades i Recept, Skogen. Bokmärk permalänken.