Enkel brudgumsblomma

Det är inte så jättevårt att göra en fin corsage till bröllopet. Lite pyssligt kanske, men vem som helst kan klara det. 🙂

För att göra en enkel corsage behöver du en fin blomma, till exempel en ros, ett eller flera blad som täcker en corsagenål (broschnål) och floratejp för att fästa det hela.

Klipp av blommorna med några centimeters stjälk, lägg dem mot varandra som du vill ha dem. Linda ihop dem med lite floratejp. Floratejpen aktiveras genom att man drar i den och fäster endast mot sig själv. Lägg corsagenålen mot blommorna och linda fast den med floratejp. Dekorera gärna corsagen med en fin pärl- eller diamantnål.

VOILÁ!

Corsagen kan tillverkas dagen före bröllopet. Duscha den lätt med en blomspruta och förvara corsagen i en uppblåst liten plastpåse i kylen.

Hos WedShop kan du köpa allt material som behövs för bröllopsblommorna. I bildexemplet har jag använt en rosa Heaven-ros, daggkåpsblad och -blommor, en klar corsagenål och grön floratejp.

Om Anja

Jag är blomtokig, galen i svamp, djur och natur. Att odla mina egna grönsaker är bland det mest tillfredsställande jag vet. Men jag hatar att klippa gräs. :-P Jag är en lyckligt gift tvåbarnsmor med en hund, fyra katter och en damm full av liv. På fritiden driver jag webbutiken WedShop tillsammans med min man, där vi bland annat säljer floristmaterial.
Det här inlägget postades i Blomsterarrangemang, Bröllop, Floristmaterial. Bokmärk permalänken.