Handbunden brudbukett med kallor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I det här exemplet har jag använt medelstora vita kallor. Kallor kan beställas hem från blomsterhandeln året om, men priset kan variera beroende på säsong.

Buketten kan bindas dagen före bröllopet.

För att binda den här buketten så behöver du ca 20 normalstora kallor, bastsnöre, någon meter vitt organzaband (2,5 cm brett) och vita pärlnålar (3 mm i diameter).
Verktyg som behövs är en vass sax eller snittkniv (eller brytbladskniv).
Allt floristmaterial du behöver till den här buketten kan du köpa hos www.wedshop.se

Den här buketten binds med spiralteknik, som är grunden för alla handbundna buketter, oavsett vilka blommor man använder. Handbundna brudbuketter är i regel mer kompakta än vanliga handbundna buketter, därför lägger man spiralen lite högre upp an vid vanliga handbundna buketter.

Om du är vänsterhänt, utför du momenten spegelvänt.

1. Välj en vacker kalla att ha som bukettens mittblomma mellan tummen och pekfingret i vänster hand. Korslägg en till kalla snett över mittkallan och för upp den. Vrid blommorna ett halvt varv mot dig (medsols), med vänster hand. Var försiktig, så du inte tappar greppet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Lägg till den tredje kallan på samma sätt; lägg den snett och ”klicka” upp den mot de andra blommorna. Vrid buketten ett halvt varv medurs med vänster hand. Fortsätt bygga buketten på detta sätt tills du är nöjd med storleken. Justera blommornas läge i buketten allteftersom.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. När du är nöjd med bukettens storlek, lindar du en bit bastsnöre några varv  ganska hårt om stjälkarna upptill på spiralstället och knyt en dubbelknut. Vill du ha korta stjälkar på din brudbukett, så räcker det med ett bindställe med bast.

Om du vill ha en stavbukett med långa stjälkar, kan du göra ett till bindställe med bast lite längre ner på stjälkarna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Linda ett vackert tygband om stjälkarna. Dölj bindstället med bandet och linda bandet så långt ner som du önskar. När du är nöjd, klipp av bandet och vik in änden. Fäst änden genom att sätta fast små 3 mm pärlnålar. Stick in nålarna snett i buketten, så att det inte går att sticka sig på dem av misstag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Om du vill ha långa stjälkar på din bukett, så kan du göra ett till bindställe med tygband längre ner på stjälkarna. När du är nöjd med buketten, kapar du stjälkarna rakt med en vass sax eller snittkniv. Kapa ett par stjälkar i taget, så att kapstället blir fint och jämnt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6. Dekorera gärna buketten med några pärlnålar. Här har vi enbart placerat 3 mm vita pärlnålar på bukettens själkar och på blommornas utsida, men inga inuti blommorna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7. Nu är buketten färdig.

Blommorna ska förvaras i rumstemperatur. Det är mycket viktigt att man byter vatten på kallor ofta och sköljer av stjälkarna varje dag, eftersom de annars lätt ruttnar.

Lycka till!

 

Om Anja

Jag är blomtokig, galen i svamp, djur och natur. Att odla mina egna grönsaker är bland det mest tillfredsställande jag vet. Men jag hatar att klippa gräs. :-P Jag är en lyckligt gift tvåbarnsmor med en hund, fyra katter och en damm full av liv. På fritiden driver jag webbutiken WedShop tillsammans med min man, där vi bland annat säljer floristmaterial.
Det här inlägget postades i Blommor, Blomsterarrangemang, Bröllop, Floristmaterial. Bokmärk permalänken.