Busenkel brudbukett

Här visar jag steg för steg, hur man själv kan göra en vacker, men busenkel brudbukett i en buketthållare (s.k. brudhållare). Det här inlägget och fler med samma tema kommer jag att lägga upp på www.wedshop.se senare under hösten. Där kan man även köpa allt floristmaterial man behöver för att göra denna bukett.
Så det här är liten sneak-peak, tänkt för hobbyflorister och pyssliga, blivande brudar. 🙂

För att göra den här brudbuketten behöver du en rak brudhållare. Den här modellen kallas för Princess. Den har ett slätt och fint handtag och behöver inte dekoreras med tygband. En vass kniv (till exempel en snittkniv eller brytbladskniv) behövs också.
Till den här buketten har jag använt den vackra rossorten Heaven. Det är en medelstor, rosa ros, som ofta används i brudbinderier. Den är inte svår att beställa hem från blomsterhandeln och går att få tag på året om. Räkna med omkring 20 Heaven-rosor till denna bukett (antalet rosor varierar beroende på storleken). Jag har även använt en eller ett par kvistar jättedaggkåpa (Alchemilla mollis).


Buketten kan göras dagen före bröllopet. När den är färdig, duscha den lätt med en blomspruta och förvara den om möjligt svalt, gärna i kylskåpet.

Ok, då börjar vi!

Steg 1:
Lägg ner brudhållaren i en skål med ljummet vatten eller snittblomsnäring. Det tar någon minut för stickmassan i brudhållaren att bli vattenmättad. För att undvika att den droppar när du sticker i blommorna, kan du lägga brudhållaren på en handduk i ca 30 sekunder, för att ta bort överskottsvattnet.
När du sedan arbetar med brudhållaren, låt den gärna stå i en stabil vas eller liknande. Du behöver ha båda händerna fria under arbetet.

 

 

 

 

 

 


Steg 2:
Plocka av fula och skadade kronblad på utsidan av rosorna.

 

 

 

 

Steg 3:
Allt eftersom du arbetar med rosorna, snitta dem, så att de bara har ca 3-4 cm stjälk.

 

 

 

 

 

 

Steg 4:
Börja med att sticka ner en vacker, fyllig ros i mitten av brudhållaren.

 

 

 

 

 

 


Steg 5:
Fyll på med rosor tills brudhållaren är fylld. Sätt inte rosorna så tätt så att de trycker ihop varandra.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Steg 6:
För att få lite bus i buketten, stick i några små vippor daggkåpa mellan rosorna. Klart!

 

 

 

 

 

 

 

TIPS PÅ VARIATION!

  • För att få en stilren bukett, kan du ha bara rosor i den.
  • Det är vackert att blanda olika färger/nyanser och storlekar på rosorna.
  • Som alternativ till daggkåpa kan du exempelvis ha brudslöja, limonium eller några grässtrån.
  • Du får en extra dimension i buketten genom att dekorera den med några pärlnålar, diamantnålar, bukettjuveler eller strassnålar.

LYCKA TILL!

Om Anja

Jag är blomtokig, galen i svamp, djur och natur. Att odla mina egna grönsaker är bland det mest tillfredsställande jag vet. Men jag hatar att klippa gräs. :-P Jag är en lyckligt gift tvåbarnsmor med en hund, fyra katter och en damm full av liv. På fritiden driver jag webbutiken WedShop tillsammans med min man, där vi bland annat säljer floristmaterial.
Det här inlägget postades i Blommor, Blomsterarrangemang, Bröllop, Floristmaterial. Bokmärk permalänken.