Äppelblomspelargon

Min äppelblomspelargon som jag köpte förra våren höll på att dö i vintras. Jag fick den att skjuta två ynkliga skott som jag gjorde sticklingar av och satte i såjord i våras. Moderplantan slängde jag. När det blev lagom varmt ute, satte jag ut ALLA mina pelargoner och sticklingar i växthuset. Och de har verkligen växt så det knakar. De stormtrivs.

Nu har alla mina ettåriga sommarblommor antingen drabbats av torka eller mjöldagg, så det var dags att smycka trappen med något nytt. Jag behövde inte köpa något, det var bara att plocka fram den underbara äppelblomspelargonen. Jag lovar att sköta den bättre i vinter, så att jag kan ta fler sticklingar nästa vår.

På bilden ser man även ett litet betonghjärta som jag köpt i blomsterhandeln för under hundralappen. Och katten Anton förstås.

Om Anja

Jag är blomtokig, galen i svamp, djur och natur. Att odla mina egna grönsaker är bland det mest tillfredsställande jag vet. Men jag hatar att klippa gräs. :-P Jag är en lyckligt gift tvåbarnsmor med en hund, fyra katter och en damm full av liv. På fritiden driver jag webbutiken WedShop tillsammans med min man, där vi bland annat säljer floristmaterial.
Det här inlägget postades i Blommor, Växthus. Bokmärk permalänken.